Втората „умна фабрика“ на OKUMA

OKUMA Corporation, световен лидер в производството на машини с ЦПУ, обяви завършването и отварянето на нова фабрика за части Dream Site 2 (DS2) в Огучи, Япония. Тя подобрява способността на компанията да отговори на нуждите на клиентите, като съкращава времето за обработки и повишава възможностите си чрез високоефективно производство.

Произведените компоненти се използват за производство на металообработващи машини, както и за инвентаризация на складови наличности. Dream Site 2 започна производство през Март, 2017г.

Втората „умна фабрика“ на OKUMA

DS2 е самостоятелно производствено съоръжение за малки и средно големи стругове и шлайфъчни машини. Това е втората „умна фабрика“, построена от OKUMA след Dream Site 1 (DS1), която беше завършена през Май 2013г. DS1 беше една от първите самостоятелни „умни фабрики“, които изпълняват целия процес на обработка от началото до края.
Изграждане на фабрики от бъдещето

OKUMA изгражда своите „умни фабрики“ като съчетава автоматизацията с изпитани вече технологии. „Умните фабрики“ комбинират най-новите автоматизации, технологии за автоматично управление, усъвършенстван IIoT (Индустриален интернет) и място за постигане на висококачествено производство с малък обем. Същевременно запазват производствената ефективност, сравним с  масовото производство.

Акценти за DS2

DS2 използва най-усъвършенствания IIoT (Индустриален интернет), за да постигне високоефективно и висококачествено производство на металообработващи машини.

По-усъвършенствана автоматизация чрез използване на интелигентни машини и роботи, които обединяват процесите:  в DS2 фабриката роботите се използват за изграждане на напълно автоматизирана система за машинна обработка на детайлите.

Инструкции за точна и бърза работа с използване на IIoT (Индустриален интернет): Всички детайли имат маркировка за идентификация, така че  местоположението им може да бъде точно определено и контролирано. Това дава възможност за бързи инструкции в машинната обработка и логистиката.

Прогрес и наблюдение на процеса, спомагащ за цялостната оптимизация:
Прогресът на производството в цялата фабрика и състоянието на работата на машините са проследими и анализът на данните се извършва в реално време. Целта е постигането на фабрика, която да се развива всекидневно и постоянно чрез способността си да се самоподобрява.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *